2013. január 22., kedd

Gyümölcssaláta sült habbal

Édesapámtól kaptam egy szakácskönyvet, amiben 1-2 személyes receptek vannak mindenféle kategóriába. Ezt a receptet is a könyvbe találtam, ez egy egy személyes adag. 



Gyümölcssaláta sült habbal

Hozzávalók:
  • 20 dkg vegyes gyümölcs tisztítva, a nagyobbak felkockázva (befőtt is lehet)
  • 2 ek cukor
  • rumaroma 
  • 1 ek baracklekvár
  • 1 tojásfehérje
  • csokoládé
Elkészítés:

A gyülölcsöket egy tűzálló tálba rakjuk, rumaromával és egy evőkanál cukorral ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk egy evőkanál cukrot és ugyanannyi baracklekvárt. A habot a gyümölcssaláta tetejére simítjuk, teszünk rá csokoládédarabokat (elhagyható). Nagyobb fokozaton pár perc alatt megsütjük a tetején a habot, hagyjuk kihűlni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése