2013. január 21., hétfő

Hagymás, reszelt rakott krumpli

Egy barátnőm készített így rakott kumplit, darált hússal és nagyon ízlett, így gondoltam én is elkészítem a húsmentes változatát, mert épp nem vol itthon darált hús, helyette hagyma került bele. Így is nagyon finom volt, érdemes kipróbálni, lehet csak köretnek, de egytálételnek is megfelel.



Hagymás, reszelt rakott krumpli

Hozzávalók:
  • 60 dkg krumpli
  • 6 tojás
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors
  • 3,5 dl tejföl
  • ételízesítő
  • 10 dkg füstölt sajt
Elkészítés:

A krumplikat és 5 tojást odateszek külön-külön főni, sós vízben. A maradék egy tojás felverem, összekeverem a tejföllel és ételízesítővel. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem, sózom. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olajjal és megszóróm zsemlemorzsával, úgy hogy fedje az egész felületet. Miután a krumpli és a tojás megfőtt elkezdem rétegezni: egy réteg reszelt krumpli, sózom, borsozom, reszelt tojás fele, sózom, dinsztelt hagyma fele, majd a tejfölös keverék egyharmada. Ugyanezt megismétlem mégegyszer, krumplival és rá a tejföles keverékkel fejezem be. Elfogynak a hozzávalók. Megszórom reszelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőbe teszem, amíg a sajt megpirul a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése