Hagymás, reszelt rakott krumpli
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 6 tojás
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- bors
- 3,5 dl tejföl
- ételízesítő
- 10 dkg füstölt sajt
A krumplikat és 5 tojást odateszek külön-külön főni, sós vízben. A maradék egy tojás felverem, összekeverem a tejföllel és ételízesítővel. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem, sózom. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olajjal és megszóróm zsemlemorzsával, úgy hogy fedje az egész felületet. Miután a krumpli és a tojás megfőtt elkezdem rétegezni: egy réteg reszelt krumpli, sózom, borsozom, reszelt tojás fele, sózom, dinsztelt hagyma fele, majd a tejfölös keverék egyharmada. Ugyanezt megismétlem mégegyszer, krumplival és rá a tejföles keverékkel fejezem be. Elfogynak a hozzávalók. Megszórom reszelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőbe teszem, amíg a sajt megpirul a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése