2011. december 30., péntek

Banánkenyér

Ezt a receptet egy kedves volt osztálytársamtól, Évától kaptam, ő pedig Írországban tanulta. Aki szereti a banános süteményeket, annak mindenképp ajánlott :)




Banánkenyér

Hozzávalók: 115 g összevágott dió, 230 g liszt, 150 g cukor, 1 kk sütőpor, 1/4 kk szódabikarbóna, 1/4 kk só, kevés fahéj, 2 tojás, 115 g olvasztott vaj, 2-3 drb (454 g) érett banán, 1 tasak vaniliáscukor, 100 g kis darabokra aprított csokoládé.

A banánokat villával összetörjük, összekeverjük a tojásokkal, vajjal. Egy másik tálba külön összekeverjük a többi, száraz hozzávalót, majd a banános keverékbe forgatjuk. Kivajazott, lisztezett kalácssütő formába 180-190 fokon készre sütjük, tűpróbáig. Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...