2011. december 6., kedd

Klementines bonbon

Kinga kolléganőm kislányának, Bernikének, ha jól tudom a kedvenc gyümölcse a klementin, ezért ez a bonbon neki készült, remélem fog ízleni neki:)

Klementines bonbon



 Hozzávalók (15 darabhoz): 10 dkg tejcsokoládé, kb. 5 db kelementin, 2 lapzselatin.

A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd kikenjük a formát háromszor, a kikenések között 5-5 percre a fagyasztóba tesszük. A klementinekből kifacsarjuk a levet, kb. 100 ml, beleteszünk 2 lapzselatint, kicsit melegítjük, hogy oldódjon fel benne, majd beleöntjük a bonbonokba és kb fél órára a hütőbe tesszük. Mikor a zselatin megkötött befödjuk a bonbonokat az olvasztott csokoládéval és ismét legalább fél órára a hütőbe tesszük. Mikor készen van, kinyomkodjuk a formákból.



4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon fincsi lehetett :) Hogy lett ilyen világos a tejcsokid? Nagyon mutatós így :)

    VálaszTörlés
  2. Nem kevertem hozzá semmi, egyszerű tortabevonó tejcsoki... Örülök, hogy tetszik:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon izlett neki, es nagyon szepen koszoni.
    Millio puszit kuld.

    VálaszTörlés