Csokoládés minitorta
Hozzávalók (6 darabhoz) : 1 bögre liszt, 1/2 bögre cukor, 5 ek kakaó, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojás, 5 ek olaj, 5 ek Unicum, a csokimázkhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 ek Unicum
A tésztához a hozzávalókat egy tálba simára keverjük, majd muffinpapírral bélelt muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a csokimázat: a csokit apró darabokra törjük és a többi hozzávalóval egy kissebb fazéba addig melegítjük, mérsékelt lángon, míg sima, egyenletes állagú lesz, majd levesszük a tűzről. A muffinokról, miután kihűltek, lehámozzuk a papírokat (én dupla papírba szoktam készíteni, úgy biztos nem ragad oda hozzá), levágjuk a kalapjukat, a belsejükből kb 3 teáskanálnyit kivájunk, ezt összekeverjük külön a csokimáz felével és 2 kanál Unicummal, majd ezzel megtöltjük a kivájt "üregeket" és a kalapokat visszahelyezzük rájuk. Egy tálcára fejjel lefelé helyezzük és bevonjuk őket a maradék csokimázzal. Akár azonnal is fogyasztható, nagyon finom:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése