2011. december 4., vasárnap

Kókuszos madártejszelet

A hétvégén öcsém névnapját ünnepeltük és ez volt a desszert. Szeretjük a krémes tésztákat így mindenkinek ízlett. Recept innen.




Kókuszos madártejszelet

Hozzávalók: a tésztához: 8 tojásfehérje, 8 ek cukor, 8 ek liszt, 1 kk sütőpor, a krémhez: 8 tojássárgája, 4 ek cukor, 5 ek liszt, 1 cs vaniliás cukor, 4 dl tej, 18 dkg margarin 10 dkg cukor, tetejére: 3 dl tejszínhab, 8 dkg kókuszreszelék, kakaópor.

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, kanalanként, folytonos mixerelés mellett hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan hozzákavarjuk a sütőport és a lisztet, beleöntjük egy 35x25 cm-es tepsibe, előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. 

A krémhez a tojássárgájákat 4 ek cukorral, vaniliás cukorral, 5 ek liszttel 4 dl tejben csomómentesre keverjük, alacsony hőfokon, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint a 10 dkg cukorral kikeverjük és a langyosra hűlt krémhez mixereljük.

Miután a tészta is kihűlt, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A tejszínből kemény habot verünk, beleforgatjuk a kókuszreszeléket és ezt is rákenjük a krémes tésztára. Kis ideig hűtőbe rakjuk, majd szeletelés előtt megszórjuk kakaóval.

1 megjegyzés: