2012. október 25., csütörtök

Mojito muffin

Hétvégén kirándulni készülünk, oda készítettem épp kóstolóba egy adag mojito muffint. Nem volt ötletem, hogy mit is készítsek, csak annyi tudtam, hogy muffint szeretnék. Aztán kaptam ezt a tippet, előre kicsit féltem, de nem bántam meg, nekem nagyon ízlik. Remélem másnak is fog és a szállítást is kibírja. Recept innen

 

Mojito muffin


Hozzávalók(20 darab mini muffinhoz):

124 gr liszt, 124 gr cukor, 124 gr puha vaj, 2 tojás, 2 ek limelé, 1 lime reszelt héja, 6 friss mentalevél apróra vágva, 1/2 kk sütőpor, csipet só.

Tetejére: olvasztott fehér csokoládé, 1 lime reszelt héja.

Elkészítés:

A tojásokat a vajjal, a cukorral és a limelével habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőport, sót, lisztet, reszelt lime héjat, az apróra vágott mentaleveleket és elkavarjuk. Mini muffin formákba kanalazzuk, mindegyikbe 1,5 kiskanállal. 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. Tetejüket megkenjük olvasztott fehér csokoládéval és reszelt lime héjat szórunk rájuk. 



És egy nagyon kedves ajándék egy nagyon kedves barátnőmtől és annak nagyon kedves barátjától :) Meglepetés volt, első köszöntőim. Különleges fülbevaló és nyaklánc, amik nagyon tetszenek! Itt is köszönöm nektek! :)


2 megjegyzés:

  1. Hmmmm, nagyon guszta, biztos fehércsokival a tetején is nagyon tuti, örülök,hogy ízlett :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom :)


    es hasznald egeszseggel, orulunk, hogy tetszik ;) puszika

    VálaszTörlés