2013. július 8., hétfő

Lazacos spenóttekercs

Már elég rég kivágtam ezt a receptet egy árúház szórólapjából, de csak most sikerült elkészítenem. Eléggé megosztotta a társaságot, mert a spenót nem azt a szokásos főzelék ízet adta, nem volt fokhagymás, így volt akinek furcsa volt, viszont volt akinek kifejezettem ezért ízlett. Nekem bejött :)



Lazacos spenóttekercs

Hozzávalók:
  • 50 dkg spenót
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 20 dkg tehéntúró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • só, bors


Elkészítés:

A spenótot megmossuk és forró, sós vízben megfőzzük. Felaprítjuk, mint amikor főzeléket készítünk belőle.  A vajat egy fazékban megolvasztjuk és beletesszük az apróra vágott spenótot és a lisztet, addig kavargatjuk amíg összeáll, nem lesznek csomók benne. Apránként hozzácsorgatjuk a langyos tejet, alaposan elkavarjuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a kemény habbá vert tojásfehérjét, fűszerezzük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon sütjük 15 percet, majd levesszük 150 fokra és sütjök még max. 10 percet. Közben a tehéntúrót elkverejük a reszelt sajttal. A kész spenótlapra, ahogy kivettük a sütőből, rákenjük a sajtos masszát és eloszlatjuk rajta a lazacfiléket és feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és hidegen tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése