Már elég rég kivágtam ezt a receptet egy árúház szórólapjából, de csak most sikerült elkészítenem. Eléggé megosztotta a társaságot, mert a spenót nem azt a szokásos főzelék ízet adta, nem volt fokhagymás, így volt akinek furcsa volt, viszont volt akinek kifejezettem ezért ízlett. Nekem bejött :)
Lazacos spenóttekercs
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 15 dkg füstölt lazac
- 20 dkg tehéntúró
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- só, bors
Elkészítés:
A spenótot megmossuk és forró, sós vízben megfőzzük. Felaprítjuk, mint amikor főzeléket készítünk belőle. A vajat egy fazékban megolvasztjuk és beletesszük az apróra vágott spenótot és a lisztet, addig kavargatjuk amíg összeáll, nem lesznek csomók benne. Apránként hozzácsorgatjuk a langyos tejet, alaposan elkavarjuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a kemény habbá vert tojásfehérjét, fűszerezzük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon sütjük 15 percet, majd levesszük 150 fokra és sütjök még max. 10 percet. Közben a tehéntúrót elkverejük a reszelt sajttal. A kész spenótlapra, ahogy kivettük a sütőből, rákenjük a sajtos masszát és eloszlatjuk rajta a lazacfiléket és feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése