Sajtos szűzérmék
panírozott spárgával
Hozzávalók:
A szűzérmékhez:
- 40 dkg sertésbélszín
- olaj
- 2-3 paradicsom
- 1/2 paprika
- oregánó/bazsalikom
- só, bors
- 15 dkg sajt
A panírozott spárgához:
- fehér spárga
- tojás
- zsemlemorzsa
- ételizesítő
- olaj
Elkészítés:
A bélszínt szeletekre vágjuk, érmékre és olajba hagyjuk állni pár órát. Erre nagymamám tanított, arra jó, hogy puha, omlós lesz a hús.
A spárgát bő, ételizesítős vízben 25-30 percet főzzük.
A szűzérméket lecsöpögtetjük az olajtól, egy tűzálló tál aljába helyezzük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell olajat tölteni rá, mert elég ami marad a lecsöpögtetés után- Mindegyik szeletre rakunk bőven sajtszeleteket, majd paradicsomcikkeket és paprika csíkokat. A zöldségeket is megsózzuk és megszórjuk bőven oregánóval vagy bazsalikommal.
Fóliával lefedjük, 180 fokos sütőben 35 percet sütjük, bő levet fog engedni. Levesszük a fóliát és további 20-25 percet hagyjuk, felvisszük a hőfokot 220-ra, hogy a paprika is süljön meg a tetején. Addig hagyjuk, míg nagyjából elfő a leve, de nem szárad ki.
A spárgákat, miután megfőttek, kiszedjük papírtörlőre, leitatjuk. Panírozzuk zsemlemorzsába, felvert tojásba, majd ismét zsemlemorzsába és bő olajba kisütjük. Szintén papírtörlőre szedjük ki, hogy leitassuk az olajat. Készíthetünk melléje valamilyen mártogatót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése