Tegnap egy Marosvásárhelyről érkezett vendégem volt. Ez még nem is lenne nagy dolog, de biciklivel jött Csíkszeredáig! Ezzel a vacsorával vártam, persze volt mellette még köret, sőt leves is, de most ez az újdonság. A múltkor bevált a sörben sült csirke, így gondoltam bélszínnel sem lehet rossz. Nem is volt, nagyon bejött, szerintem még fogok készíteni. Azt hiszem rákattantam a sörre, mint gasztró alapanyagra :)
Sörben sült bélszín
Hozzávalók:
- 35 dkg sertésbélszín
- 2 ek zsír
- 1 kk magos mustár
- só
- Maczalik fűszerkeverék (vagy bármilyen más húsfűszer)
- 1 sárgarépa
- 1 hagyma
- 2 dl sör
- 3 cikk fokhagyma
Elkészítés:
A bélszínt sózzuk, a zsírban elősütjük, hogy piruljon meg körbe, kapjon egy kérget. Miután picit hűlt, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és egy kiskanálnyi mustárral. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a fokhagymacikkeket egészben hagyjuk és mind beletesszük egy sütőzacskóba, megsózzuk. A mustáros bélszínt rátesszük a zöldségekre és ráöntünk 2 dl sört. Szorosan összezárjuk a sütőzacskó száját és fogvájóval szúrunk 7-8 lyukat rá. 200 fokos sütőben kb fél órát sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, mert a hús már nem nyers. Végül szétvágjuk a sütőzacskót és visszatesszük még 5-10 percre, nem sokra, épp hogy kicsit megpiruljon a teteje, hogy ne száradjon ki a hús. Felszeleteljük és a zöldségekkel együtt, a szafttal meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése