2013. július 5., péntek

Sörben sült bélszín

Tegnap egy Marosvásárhelyről érkezett vendégem volt. Ez még nem is lenne nagy dolog, de biciklivel jött Csíkszeredáig! Ezzel a vacsorával vártam, persze volt mellette még köret, sőt leves is, de most ez az újdonság. A múltkor bevált a sörben sült csirke, így gondoltam bélszínnel sem lehet rossz. Nem is volt, nagyon bejött, szerintem még fogok készíteni. Azt hiszem rákattantam a sörre, mint gasztró alapanyagra :)



Sörben sült bélszín

Hozzávalók:
  • 35 dkg sertésbélszín
  • 2 ek zsír
  • 1 kk magos mustár
  • Maczalik fűszerkeverék (vagy bármilyen más húsfűszer)
  • 1 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 2 dl sör
  • 3 cikk fokhagyma

Elkészítés:

A bélszínt sózzuk, a zsírban elősütjük, hogy piruljon meg körbe, kapjon egy kérget. Miután picit hűlt, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és egy kiskanálnyi mustárral. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a fokhagymacikkeket egészben hagyjuk és mind beletesszük egy sütőzacskóba, megsózzuk. A mustáros bélszínt rátesszük a zöldségekre és ráöntünk 2 dl sört. Szorosan összezárjuk a sütőzacskó száját és fogvájóval szúrunk 7-8 lyukat rá. 200 fokos sütőben kb fél órát sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, mert a hús már nem nyers. Végül szétvágjuk a sütőzacskót és visszatesszük még 5-10 percre, nem sokra, épp hogy kicsit megpiruljon a teteje, hogy ne száradjon ki a hús. Felszeleteljük és a zöldségekkel együtt, a szafttal meglocsolva tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése