Valamiért egy kifejezetten húsmentes, zöldséges fogásra vágytam. Adott volt a karfiol és a többi zöldség is, így ezt találtam ki. Köretnek is eltudom képzelni, de így magára is nagyon jól esett.
Lecsós karfiol
Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 2 hagyma
- 3 cikk fokhagyma
- zsír vagy olaj
- só, bors
- pirospaprika fűszer
- 1 kis doboz tejföl (nálam 170 gr)
- 1 tojás
- oregánó
- ételízesítő
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük és bő,sós vízben megfőzzük. Elkészítjük a lecsót: a zöldségeket felaprítjuk, a hagymát és paprikát olajon vagy zsíron megdinszteljük, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és az apró kockákra vágott fokhagymát. Fedő alatt főzzük egy kevest, míg a paradicsom is megpárolódik. Óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük a főtt karfiolrózsákat, majd az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. A tejfölet összekeverjük a tojással, megszórjuk az oregánóval és az ételízesítővel, leöntjük vele a karfiolt. Megszórjuk reszelt sajttal és sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
en az oreganot kihagynam...
VálaszTörlésén az egész fogást:)
VálaszTörlésTisztelt Szerkesztő!
VálaszTörlésA színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.
Az együttműködését előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Kovács Zsolt, Projektvezető
iNNOField Kft