2013. július 12., péntek

Lecsós karfiol

Valamiért egy kifejezetten húsmentes, zöldséges fogásra vágytam. Adott volt a karfiol és a többi zöldség is, így ezt találtam ki. Köretnek is eltudom képzelni, de így magára is nagyon jól esett. 


Lecsós karfiol

Hozzávalók:
  • 50 dkg karfiol
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • zsír vagy olaj
  • só, bors
  • pirospaprika fűszer
  • 1 kis doboz tejföl (nálam 170 gr)
  • 1 tojás
  • oregánó
  • ételízesítő
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük és bő,sós vízben megfőzzük. Elkészítjük a lecsót: a zöldségeket felaprítjuk, a hagymát és paprikát olajon vagy zsíron megdinszteljük, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és az apró kockákra vágott fokhagymát. Fedő alatt főzzük egy kevest, míg a paradicsom is megpárolódik. Óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük a főtt karfiolrózsákat, majd az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. A tejfölet összekeverjük a tojással, megszórjuk az oregánóval és az ételízesítővel, leöntjük vele a karfiolt. Megszórjuk reszelt sajttal és sütőben a sajt pirulásáig sütjük. 

3 megjegyzés:

  1. én az egész fogást:)

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés