2011. december 10., szombat

Boci bonbon:)

Úgy látszik a bonbonkészítés ragályos:) Öcsém szülinapra készült és az ünnepeltnek készítette ajándékba az alábbi mutatós bonbont. Az ő ötlete volt, hogy kétféle színűt készítsen, én nem mertem volna nekifogni, de jól sikerült és végre sikerült olyan fehér csokit választani, ami nem olvad szét azonnal: tortabevonó fehér csoki kell és akkor jó lesz. Ami még nagyon fontos, hogy jó vastag rétegű legyen a kikenés. Nagyon ügyes a tesó, büszke vagyok rá:)




Boci bonbon

Hozzávalók: 10 dkg tortabevonó tejcsokoládé, 10 dkg tortabevonó fehér csokoládé, mogyorókrém, 15 szem erdei mogyoró.

A kétféle csokoládét gőz fölött külön-külön megolvasztjuk és kikenjük a formát a következőképpen: először a tejcsokival, egy-egy vastag foltot a mélyedések oldalára, aljára, ahova sikerül, betesszük a fagyasztóba pár perce majd kivesszük és ahol nem kentük be a tejcsokival, oda kenünk a fehér csokiból, szintén jó vastagon, majd ismét be a fagyasztóba pár percre. Ezután csak a fehér csokival kikenjük egészen, ismét fagyasztó, majd mindegyik mélyedésbe teszünk egy-egy szem mogyorót és kevés olvasztott mogyorókrémet, vigyázva, hogy hagyjunk helyet a lefödéshez. Kicsit ismét fagyasztóba kerül, majd befedjük az egészet a tejcsokival. Legalább egy órát hagyjuk utána a fagyasztóba, majd óvatosan egyenként kipattogtatjuk őket.







11 megjegyzés:

  1. Nagyon jó pofik :) Én is szeretek eljátszani a két csokival, a gyerkőcöknek meg főleg tetszik, persze ilyen töltelékkel még inkább :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyesek vagytok, szuper lett.
    Egy pici megjegyzés csak, nem szabad a csokit fagyasztóba tenni!!!! Hidd el még a konyhában is megdermed. A csoki nem szereti a nagy hőmérséklet különbséget!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a jó tanácsot, legközelebb úgy fogom csinálni:) Köszi Vikvi:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyesek ezek a bonbonok, azt hiszem lassan én is megpróbálkozok a készítésükkel...:)

    VálaszTörlés
  5. Nagy ötlet! A gyerkőceim imádnák és én is! Köszi. :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi Lilla, megéri próbálkozni velük:)
    Petra, örülök, hogy tetszik:)

    VálaszTörlés
  7. Ha nekem ilyen testvérem lenne! (:
    Ügyes! (: Nagyon guszta lett a végeredmény! (:

    VálaszTörlés
  8. Még egy kérdés, Kata, a bonbon formát hol vetted? lehet itt a városban valahol venni, vagy csak a netről esetleg nagyobb városból lehet beszerezni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én innen vettem: http://lumeabasmelor.ro/details/565/forma-inimioare
      Ez egy vásárhelyi üzlet, ha van ott ismerősöd, jobban jársz, nem lesz postaköltség, de ha neten megrendeled is elhozzák...

      Törlés
    2. Csíkba sajnos sehol nem kaptam s még Kézdin sem...

      Törlés
    3. Köszi szépen! Barátnőm Vásárhelyen jár egyetemre, lehet, hogy majd megkérem őt, hozza el. :) köszi a segítséget! :)

      Törlés