2012. június 13., szerda

Aszalt paradicsomos szűzérmetekercsek

Kaptam ajándékba aszalt paradicsomot, amit az az igazság, hogy még sosem kóstoltam, de most még kóstolás előtt készítettem belőle valamit. Valami fincsit. És elmondhatom, hogy szeretem az aszalt paradicsomos ételeket :)




Aszalt paradicsomos szűzérmetekercsek

Hozzávalók:

40 dkg sertésszűz, 8-10 karika aszalt paradicsom, 3 szelet sonka, 75 dkg krumpli, 3 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg reszelt sajt, ételízesítő, só, bors, olaj.

Elkészítés:

A krumpli meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és egy tűzálló tál aljába rakjuk. Megszórjuk ételízesítővel, meglocsoljuk kevés olajjal és vizet öntünk alá. A szűzérmeszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyik szeletre sonkakockákat és a szeletek nagyságától függően 1-2 aszalt paradicsomot teszünk. Felgöngyöljük a húsokat és a krumpliágyra tesszük. A tejfölt összekavarjuk a felvert tojással és a reszelt sajttal és ráöntjük a húsokra. Lefödjük fóliával és addig pároljuk míg a hús és a krumpli is elkészül. Ha szükséges még öntünk alá vizet. Mikor elkészült, levesszük róla a fóliát és hagyjuk, hogy a sajt kicsit rápiruljon. 

3 megjegyzés: