Aszalt paradicsomos szűzérmetekercsek
Hozzávalók:
40 dkg sertésszűz, 8-10 karika aszalt paradicsom, 3 szelet sonka, 75 dkg krumpli, 3 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg reszelt sajt, ételízesítő, só, bors, olaj.
Elkészítés:
A krumpli meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és egy tűzálló tál aljába rakjuk. Megszórjuk ételízesítővel, meglocsoljuk kevés olajjal és vizet öntünk alá. A szűzérmeszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyik szeletre sonkakockákat és a szeletek nagyságától függően 1-2 aszalt paradicsomot teszünk. Felgöngyöljük a húsokat és a krumpliágyra tesszük. A tejfölt összekavarjuk a felvert tojással és a reszelt sajttal és ráöntjük a húsokra. Lefödjük fóliával és addig pároljuk míg a hús és a krumpli is elkészül. Ha szükséges még öntünk alá vizet. Mikor elkészült, levesszük róla a fóliát és hagyjuk, hogy a sajt kicsit rápiruljon.
ez nagyon finom lehet,,,:):):)
VálaszTörlésHmm, jól néz ki!
VálaszTörlésKöszi :)
VálaszTörlés