Szegfűgombás pizza
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 25 gr élesztő, 2 dl langyos víz, 3 ek olaj, kevés só.
A feltéthez: paradicsomszósz, pizzafűszer, szegfűgomba, sonka, Brie sajt, reszelt trappista sajt.
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk és a sós liszthez adjuk az olajjal együtt, összegyúrjuk és hagyjuk legalább 1 órát kelni. Ha megkelt kinyújtjuk, ha túl nagy adagnak találjuk (én csak felét használtam el pitesütő tál méretű pizzához), a maradékot lefagyasztjuk és később felhasználjuk. Megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk pizzafűszerrel. Rárakjuk a sonkaszeleteket, a szegfűgomba kalapokat, a Brie sajt szeleteket, valamint megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben készre sütjük.
Nagyon nagyon finom volt....:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett:)
Törlés