2012. június 28., csütörtök

Őszibarackos palacsinta

Ismét egy palacsinta :) Tetszett ez a párosítás, ajánlom mindenkinek!



Őszibarackos palacsinta


Hozzávalók:

A palacsintához: 2 bögre liszt, 3 tojás, 3,5 dl ásványvíz, 2 dl tej, kevés olaj, 3 ek cukor, kevés zsír a serpenyő kikenéséhez.
A pudinghoz: 500 ml tej, 1 tasak kókusz ízű pudingpor, 3 ek cukor
Egyébb: őszibarack, mogyorókrém

Elkészítés:

A palacsintatésztát elkészítjük a hozzávalókból és kevés zsírral kikent palacsintasütőben egyenként kisütjük. A pudinghoz a tejet odatesszük főni, a tasak tartalmát egy bögrében elkeverjük az egész tejből kivett 4-5 ek tejjel és 3 ek cukorral, majd a tejet levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pudingporos keveréket, majd tovább főzzük kis lángon, míg besűrüsödik. A barackokat megmossuk, kis kockákra vágjuk. 
Összeállítjuk a desszertet: a palacsintát megkenjük mogyorókrémmel, erre rákanalazunk 1-2 ek pudingot, majd rászórunk a barackból és feltűrjük.
     

1 megjegyzés:

  1. Hű ebből most igazán be lakmároznék,annyira gusztusosan van tálalva,biztosan nagyon finom is volt.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés