Mogyorós-meggyes torta
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 7 tojás, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 8 dkg liszt, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 kk sütőpor, 1 üveg meggybefőtt (nálam 350 grammos), 1,5 tasak vanília ízű pudingpor, 3,5 dl tejszín.
Elkészítés:
15 dkg-ot az étcsokoládéból gőz fölött felolvasztunk, majd félretesszük hűlni. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kihűlt olvasztott csokoládét. Felváltva beleforgatjuk óvatos mozdulatokkal, felváltva a sütőporos, mogyorós lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tölteléket: a meggykompótot összekeverjük a pudingporral és sűrűre főzzük. A tejszínhabból kemény habot verünk, amibe belereszeljük a maradék csokoládét. Miután a torta kihűlt, kettévágjuk, rákenjük a meggyes tölteléket és a tejszínhab 2/3-át, amire ráborítjuk a felső lapot. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.
Sajnos a szeletről nem sikerült jobb képet készíteni, de Ottis oldalán van egy, amelyik sokkal szemlélteti, hogy mennyire finom is ez a torta :)
Az ünnepeltek (sajnos egyikük kimaradt).
Szép lett, örülök, hogy tetszik a recept.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett ez a szép torta! De jó is lenne most egy szeletke!:-))
VálaszTörlés