2012. július 9., hétfő

Wilibáld csirketál

Nem tudtam milyen nevet adjak ennek az ételnek, nem akartam, hogy túl hosszú neve legyen és anya azt mondta nézzem meg milyen névnap van. Többek közt Wilibáld névnap volt, erről a névről eddig még nem is hallottam. Így lett a neve Wilibáld csirketál :)



Wilibáld csirketál

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell, kb. 6 bébikukorica, aszalt paradicsom, 7 ek tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 6 brokkolirózsa, só, bors, olaj.

Elkészítés:

A csirkemelleket kifilézzük, ha szükséges kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre rakunk egy-egy bébikukoricát és 1-2 aszalt paradicsom karikát, majd felgöngyöljük. Egy tűzálló tálat aljára csorgatunk kevés olajat és szorosan egymás mellé belerakjuk a feltűrt csirkemelleket. Melléjük rakjuk a megtisztított brokkolirózsákat. 


A tejfölt a reszelt sajttal és a tojással simára keverjük és ráöntjük a tálban levő ételre. Sütőben 4-es fokozaton (180 fok) kb 45 perc alatt készre sütjük. 

1 megjegyzés: