Szegfűszeges hagymasaláta
Hozzávalók:
Ecet, só, cukor, víz, 4 fej vöröshagyma, 3 szem
szegfüszeg, 2 babérlevél, 20 dkg fekete olívabogyó.
Elkészítés:
Az ecetből, sóból, cukorból, és vízből ízlés
szerint annyi levet készítünk, hogy jól ellepjen 4 db egész megtisztított
hagymát. Beledobjuk a szegfűszeget és a babérlevelet. Ebben a lében főzzük meg
az egészben hagyott hagymákat, forrás után kb 5 percig, vigyázva hogy ne
legyenek puhák a hagymák. A vízben
hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük karikákra. Összekeverjük a szintén
felkarikázott olivabogyókkal és ráöntünk a főzőlevéből kb. 2 dl-t és
rácsepegtetünk egy kis olívaolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése