2012. július 23., hétfő

Juhtúrós zöldséges sült padlizsán

Egyik kedvenc padlizsános ételem, már többször készítettük. Megéri elkészíteni, nagyon finom!:) Köszönet, hogy megosztotta édesanyja receptjét Ottis:)



Juhtúrós zöldséges sült padlizsán

Hozzávalók(3 személyre):

1 db padlizsán, 2 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 ek tejföl, juhtúró, só, bors, liszt, olaj.

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, ha úgy szeretjük, akkor meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20 percet, míg kiengedi a levét. A hagymát, paprikát, paradicsomot szintén megtisztítjuk, felkockázzuk. A padlizsánkarikákat leitatjuk, mindkét oldalukat belisztezzük és sütőben mindkét oldalukat pár perc alatt elősütjük. Közben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, a végén hozzákeverjük a tejfölt. Az elősütött padlizsánokra kanalazunk a lecsóból, mindegyikre juhtúrót morzsolunk és kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe, míg a túró szépen szétolvad rajta. Köretnek is megfelel, de egytálételnek is megállja a helyét. 

1 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon fincsi lehet! Megjegyzem magamnak, s alkalomadtán kipróbálom!

    VálaszTörlés