Ez a torta öcsém bérmálkozására készült és megjelent az Erdélyi Konyha, Ízes-színes nyári ételek című kiadványában. Ez az első receptkönyv, amiben megjelent receptem, nagyon jó érzés, remélem lesz még rá alkalmam :)
Szedertorta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás, 12
ek liszt, 12 ek cukor, , 6 ek víz, ½ cs
sütőpr.
Töltelék: ½ kg
szeder, 1 tasak vaniliás pudingpor, ½ l víz, 7 dkg cukor, 8 dl tejszín.
Elkészítés:
A tojások
fehérjét a vízzel kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, folyamatos
mixerelés közben., valamint a tojások sárgáját. Utána óvatos kavargatás mellett
kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kikent tortaformába töltjük és
megsütjük. Amíg hűl elkészítjük a tölteléket: a pudingport és cukrot
kevés vízzel simára keverjük és hozzákeverjük a maradék vízhez, amibe
beletesszük a szedret is, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre
főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt
kemény habbá verjük. A kihűlt tortalapot
kettévágjuk, az alsó tortalapra kanalazzuk felváltva egymás mellé a tejszínhab felét és a szedres pudingot.
Befedjük a másik tortalappal, kissé lenyomkodjuk. A maradék tejszínhabbal
bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése