2012. július 7., szombat

Szedertorta

Ez a torta öcsém bérmálkozására készült és megjelent az Erdélyi Konyha, Ízes-színes nyári ételek című kiadványában. Ez az első receptkönyv, amiben megjelent receptem, nagyon jó érzés, remélem lesz még rá alkalmam :)






Szedertorta


Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás, 12 ek liszt, 12 ek cukor, , 6 ek víz,  ½ cs sütőpr.

Töltelék: ½  kg  szeder, 1 tasak vaniliás pudingpor, ½ l víz, 7 dkg cukor, 8 dl tejszín.

Elkészítés:

A tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, folyamatos mixerelés közben., valamint a tojások sárgáját. Utána óvatos kavargatás mellett kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kikent tortaformába töltjük és megsütjük. Amíg hűl elkészítjük a tölteléket: a pudingport és  cukrot  kevés vízzel simára keverjük és hozzákeverjük a maradék vízhez, amibe beletesszük a szedret is, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.  A tejszínt kemény habbá verjük.  A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó tortalapra kanalazzuk felváltva egymás mellé  a tejszínhab felét és a szedres pudingot. Befedjük a másik tortalappal, kissé lenyomkodjuk. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszíthetjük. 



A kiadvány:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése