Stroganoff bélszín - vagy hasonló
Hozzávalók:
20 dkg bélszín, 5 közepes fej csiperke gomba, 2 savanyú uborka, kevés liszt, olaj, só, bors, pirospaprika, 5 ek tejföl, 1 ek liszt, 2 kk mustár, ételízesítő.
Elkészítés:
A bélszínt kisujjnyi nagyságú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztbe. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk és beledobjuk a lisztes bélszíncsíkokat, csak addig pirítjuk, hogy épp kapjanak kérget. Felöntjük vízzel és addig pároljuk míg megpuhul. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A gombát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A savanyú uborkát apró kockákra vágjuk. A tejfölet elkeverjük ételízesítővel, a mustárral és 1 ek liszttel. Amikor a hús majdnem megpuhult hozzáadjuk a gombát, pár percig együtt pároljuk. Aztán hozzáadjuk az uborkát is. Felöntjük a tejföles keverékkel, összeforraljuk és kb. 1 kk pirospaprikával megszórjuk, összekavarjuk.
Hát ezt most rögtön kérem szépen!:)naon éhes vagyok:))
VálaszTörlésMa este ez lesz a vacsi :) szorits hogy jo legyen ! Ago
VálaszTörlésMajd írd meg, hogy milyen lett! :) Szorítok
Törlés