Cukkinis szelet
Hozzávalók:
5 szelet hús, 10 karika cukkini, olaj, só, bors, 3 csík bacon, tejföl, sajt, gorgonzola.
Elkészítés:
A húsokat egyenként kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy olajjal kikent tűzálló tál aljára helyezzük. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és mindegyik hússzeletre 2-2 karika cukkinit rakunk (vagy amennyi fér). A baconszalonnát apróra vágjuk és rászórjuk a cukkini hússzeletekre. Alacsony hőfokú sütőbe tesszük. Közben elkészítjük a sajtszószt a tetejére: összemelegítünk tejfölet, kevés gorgonzolát, hogy ne az legyen a domináns és kevés egyébb sajtot, kb. olyan állaga kell legyen, mint a besamel mártásnak. Vizet fog engedni és mikor már kezdi elfőni a vízet, 1-2 kk sajszószt kanalazunk a hússzeletekre, kevés vizet öntünk még alája és addig hagyjuk, míg a hús teljesen megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése