2012. augusztus 16., csütörtök

Cukkinis szelet

Tudtam, hogy valami olyant szeretnék készíteni, ami húst, cukkinit és bacont is tartalmaz. Ez lett belőle, nagyon szerettem. Sajnos nem méricskéltem közbe, így megpróbálom leírni másképp a hozzávalókat.



 Cukkinis szelet

Hozzávalók:

5 szelet hús, 10 karika cukkini, olaj, só, bors, 3 csík bacon, tejföl, sajt, gorgonzola.

Elkészítés:

A húsokat egyenként kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy olajjal kikent tűzálló tál aljára helyezzük. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és mindegyik hússzeletre 2-2 karika cukkinit rakunk (vagy amennyi fér). A baconszalonnát apróra vágjuk és rászórjuk a cukkini hússzeletekre. Alacsony hőfokú sütőbe tesszük. Közben elkészítjük a sajtszószt a tetejére: összemelegítünk tejfölet, kevés gorgonzolát, hogy ne az legyen a domináns és kevés egyébb sajtot, kb. olyan állaga kell legyen, mint a besamel mártásnak. Vizet fog engedni és mikor már kezdi elfőni a vízet, 1-2 kk sajszószt kanalazunk a hússzeletekre, kevés vizet öntünk még alája és addig hagyjuk, míg a hús teljesen megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése