Zöldségekkel töltött sertéshús grillen
Hozzávalók:(egy adaghoz):
2 szelet sertéshús, 1/2 paradicsom, 1/2 kicsi cukkini, 1/2 kicsi padlizsán, sajt, 4 szelet bacon, só, bors, szárított bazsalikom, olaj.
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés olajjal. A grillsütőre teszünk 2 szelet bacont, rá az egyik szelet húst. Elkészítjük a tölteléket: a zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon és kevés vízzel felöntve, bazsalikommal fűszerezve megpároljuk. Ezt a zöldséges keveréket ráhalmozzuk a húsra, teszünk rá sajtot és befedjük a másik szelet hússal. Tetejére is teszünk két szelet bacont, becsomagoljuk vele a húst. Alacsony fokozaton sütjük, hogy a bacon ne égjen oda, de a hús süljön át. Lehet melléje köretet készíteni, de szerintem így magában, valamilyen mártással esetleg tökéletesen megfelel.
Rendkívül guszta, szívesen elfogyasztottam volna! :)
VálaszTörlésLegközelebb mikor készítek szólok s jössz :)
Törlés