Joghurtos sárgadinnyeparfé
Hozzávalók:
1 sárgadinnye (kb 1-1,3 kg-os), 3 tojás, 3 dl tej, 2-3 dl joghurt, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 1/2 dl forró víz.
Elkészítés:
A dinnyét meghámozzuk, magját eltávolítjuk és turmix segítségével pépesítjük. A tojássárgákat a tejjel és a vaníliás cukorral gőz fölött krémmé főzzük. A cukrot feloldjuk forró vízben és a dinnyepéphez adjuk. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros dinnyét. A masszát egy dobozba tesszük és fagyasztóba rakjuk. Kb. egy óra múlva hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket és még 6-8 órán keresztül óránként megkeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése