2012. augusztus 24., péntek

Padlizsános húskockák

Ismét egy kísérletezés eredménye ez a tegnapi vacsora. Féltem attól, hogy hogy fognak a hozzávalók passzolni, de nekem kifejezetten ízlett:) Nem a legmutatósabb étel, de az ízvilág miatt érdemes kipróbálni.



Padlizsános húskockák

Hozzávalók:

20 dkg sertéhús, 2 ek szójaszósz, 1/2 padlizsán, 5 szem aszalt szilva, 3 cikk fokhagyma, só, olaj, 4 ek tejföl, 1 ek liszt.

Elkészítés:

A sertéshúst felkockázzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, hagyjuk kicsit állni. A padlizsánt megtisztítjuk, szintén felkockázzuk. A fokhagymacikkeket is vékonyra karikázzuk, az aszalt szilvákat félbevágjuk. A húskockákat kevés olajon megpirítjuk, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, sózzuk, együtt pirítjuk. A legvégén adjuk hozzá az aszalt szilvát is a fokhagymát, pár percig azokat is pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, összekavarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése