2012. augusztus 29., szerda

Lazacos sertésszelet sajtmártással

Elég érdekes ennek az ételnek a keletkezése, mivel eredetileg egy bukaresti étteremben kóstolt ételt szerettem volna reprodukálni, aztán végül egyedül a padlizsán volt a közös bennük. A többi a fantáziám szüleménye :) Először kicsit féltem ettől a párosítástól, de összességében egész jó lett, a kedves lakótársaimnak is ízlett :)




Lazacos sertésszelet sajtmártással

Hozzávalók:

A páchoz: 5-6 kk tejföl, 1 kk mustármag, 2 ek olaj.

A sajtmártáshoz: 1/2 dl olaj, 1 ek liszt, 2 dl tej, 125 g Brie sajt, zöldfűszer keverék, őrölt szerecsendió, só.

40 dkg sertéshús, 1/2 padlizsán, 5 vékony szelet füstölt lazac, só, olaj.

Elkészítés:

A páchoz a hozzávalókat összekeverjük alaposan és beletesszük a besózott hússzeleteket, összeforgatjuk, mindenhol lepje el a tejfölös keverék. Pár órát állni hagyjuk. Utána kivesszük a tejfölös keverékből és olajban megsütjük. A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, sózzuk és olajban átsütjük. Egy szalvétára kitéve leitatjuk róla az olajat. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, elkeverjük, fokozatosan hozzácsorgatva felöntjük a tejjel, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós, ha mégis, akkor botmixereljük. Fűszerezzük és beletesszük a felkockázott Brie sajtot, beleöntjük a hús után megmaradt tejfölös keveréket és addig kevergetjük kis lángon, míg a sajt elolvad.


Összeállítjuk az ételt: mindegyik hússzeletre egy-egy vékony szelet füstölt lazacot teszünk, 


erre egy-egy karika sült padlizsánt 


és leöntjük sajtmártással. Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése