Szedres-csokis sütemény
Hozzávalók:
Szeder, 2-4 ek cukor (attól függ mennyire édes vagy nem a szeder), fahéj.
A tésztához: 6 tojás, 10 ek cukor, 7 ek liszt, 2 ek kakaó.
A krémhez: 1 cs csoki ízű pudingpor, 4 dl tej, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor
Csokireszelék.
Elkészítés:
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kivajazzuk, majd jó bőven beleszórunk szedret, amit megszórunk fahéjjal és cukorral. Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojás sárgájákat, folyamatos kevergetés mellett, majd óvatosan hozzakavarva a lisztet és a kakaót. A masszát ráöntjük a cukros-fahéjjas szederre és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet: a pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk. A margarin a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a már langyosra hűlt pudinghoz. A piskótát egy tálcára kiborítjuk, úgy hogy a szerdes réteg legyen felül, majd miután kihűlt rákenjük a pudingos krémet és ráreszelünk csokoládét.
Nagyon finom lehet ez a guszta süteményed! Imádom a szedret és még hozzá a csokipuding nagyon jó lehet!
VálaszTörlésEn meggyel keszitettem el, koszi a receptet Kata.
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted, biztos vagyok benne, hogy meggyel is nagyon finom volt :)
Törlés