2012. augusztus 30., csütörtök

Brownie

A héten ér véget a Blogkóstoló 4, amelyiknek Chef Viki a házigazdája. Nekem Emi blogját sorsolták ki. Egyből nagyon tetszett a blog, a sok finom receptekkel. Mikor megláttam ezt a browniet, egyből elhatároztam, hogy ezt fogom elkészíteni, főképp, mert még soha nem készítettem, nem is kóstoltam, pedig nagyon szimpatikus, csak úgy gondoltam, hogy nehéz, bonyolult, nekem nem sikerülhet jól. S ha belül ragacsos kell legyen, akkor honnan tudom, hogy mikor van kész? Aztán tegnap csak rávettem magam. Elmondhatom, hogy egy igazi élmény volt! Nagyon könnyű volt elkészíteni, már nyersen is csodálatos illatok keringtek, közben jöttek a lakótársak és mikor megmondtam mit készítek, már nagyon várták, hogy kész legyen :) S mikor kész lett... Gyorsan neki is álltunk egyből. Nagyon finom lett! Jó volt a recept, tökéletes, igazi tömény csokis finomság. És tényleg, kivül kérges, belül pedig ragacsos. Pont amilyennek képzeltem :) Köszönet a receptért!




Brownie

Hozzávalók:

20 dkg liszt, 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg cukor, csipetnyi só, 2 ek kakaó, 20 dkg vaj, 1 ek kávéaroma, 1 ek vaníliaaroma, 5 tojás, 5 dkg csokoládé (az én esetemben csokoládépehely volt).

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal és a kávéeszenccel gőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot és hagyjuk kihűlni. A lisztet, sót és kakaót összekeverjük. Az olvasztott csokis keverékbe beleütjük a tojásokat, elkeverjük, ízesítjük a vaníliaaromával, hozzákavarjuk a lisztes keveréket is, majd végül a csokoládépelyheket (ennek hiányában vagdalt csokoládét). Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. 


2 megjegyzés: