2013. június 27., csütörtök

Baconbe göngyölt szűzérme zöldségágyon sütve

Valami olyan étel kellett, ami kevés előkészületet igényel és sok a zöldség benne :) Ez lett belőle. Kb. három személyes adag.





Baconbe göngyölt szűzérme zöldségágyon sütve

Hozzávalók:
  • 40 dkg sertésbélszín
  • szójaszósz
  • olaj
  • 8 dkg bacon (kb. 8 csík, illetve ahány szelet szűzérme lesz)
  • 1 zsenge cukkini
  • 3 közepes szem krumpli
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 15 dkg csiperke gomba
  • bors
  • oregánó

Elkészítés:

A bélszínt előző nap előkészítjük: újjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem klopfoljuk ki, csak szétnyomkodjuk egy kicsit. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal bőven és olajat öntünk rá, megforgatjuk, hogy mindenhol érje és hűtőben hagyjuk egy éjszakát. Nagymamámtól tanultam, hogy ha a húst olajban áztatjuk akkor puhább, omlósabb lesz.

A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket szükséges meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd fűszerezzü sóval, borssal és oregánóval. Összekeverjük alaposan és egy tűzálló edény aljába öntjük. 

Az áztatott húst kivesszük a hűtőböl, lecsöpögtetjük és egy-egy csík baconbe tekerjük, ráfektetjük a zöldségágyra. Sózni már nem kell, mert a szójaszósz és a bacon is elég sós. 




Kb. 200 fokos sütőben megsütjük, amíg a zöldségel teljesen megpuhulnak, a húst közbe megforgatjuk. Mikor a húson a bacon megpirult, a hús pedig még omlós, de már nem nyers, levesszük a zöldségekről, félretesszük és visszarakjuk a zöldségeket még egy kicsit, hogy a leve elfőjjön és megpiruljanak kissé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése