2013. június 16., vasárnap

Sütés nélküli epertorta

Ez a torta édesanyám születésnapjára készült és nagy előnye, hogy sütés nélküli. Ebbe a nagy melegekben, pont jól esik. 





Sütés nélküli epertorta

Hozzávalók:

A keksz alaphoz:
  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

A pudingos réteghez:
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek porcukor

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 g zselatinpor

Továbbá:
  • 40 dkg eper
  • babapiskóta
  • eper és kakaó a díszítéshez
  • szalag

Elkészítés:

A kekszalaphoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. 

Az epres pudingport összekeverjük a porcukorral és 1/2 dl tejjel, a maradék tejet odatesszük főni. A csomómentesre kevert pudingport is hozzáöntjük a fövő tejhez és folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Ráöntjük a keksz alapra és hagyjuk kihűlni. 

Az eperszemeket megmossuk, megpucoljuk és szeletekre vágjuk. Miután kihűlt a puding, eloszlatjuk rajta az eperszeleteket. 

A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A zselatinport kb. 1/2 dl vízben, gőz fölött felolvasztjuk és a mascarponés krémhez keverjük, majd az egészet rákenjük az epres rétegre. Egy éjszakára a hűtőbe hagyjuk, hogy szilárduljon meg minden réteg. 

Másnap lekapcsoljuk a tortakarimát és körberakjuk babapiskótával, amit átkötünk egy szalaggal. Egy kartonpapírból köralakot vágunk és abba egy szívet, majd ezt a torta fölé tartjuk és megszórjuk kakaóval. Eperszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése