Sütés nélküli epertorta
Hozzávalók:
A keksz alaphoz:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
A pudingos réteghez:
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 10 g zselatinpor
Továbbá:
- 40 dkg eper
- babapiskóta
- eper és kakaó a díszítéshez
- szalag
Elkészítés:
A kekszalaphoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Az epres pudingport összekeverjük a porcukorral és 1/2 dl tejjel, a maradék tejet odatesszük főni. A csomómentesre kevert pudingport is hozzáöntjük a fövő tejhez és folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Ráöntjük a keksz alapra és hagyjuk kihűlni.
Az eperszemeket megmossuk, megpucoljuk és szeletekre vágjuk. Miután kihűlt a puding, eloszlatjuk rajta az eperszeleteket.
A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A zselatinport kb. 1/2 dl vízben, gőz fölött felolvasztjuk és a mascarponés krémhez keverjük, majd az egészet rákenjük az epres rétegre. Egy éjszakára a hűtőbe hagyjuk, hogy szilárduljon meg minden réteg.
Másnap lekapcsoljuk a tortakarimát és körberakjuk babapiskótával, amit átkötünk egy szalaggal. Egy kartonpapírból köralakot vágunk és abba egy szívet, majd ezt a torta fölé tartjuk és megszórjuk kakaóval. Eperszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése