A héten láttam meg Ritánál ezt a receptet, egyből megtetszett, így a barátnőmnél el is készítettük. Nagyon ízlett, kapros mártogatóssal ettük :) Ehetjük csak mártogatóssal, de köretnek is megfelel!
Padlizsán fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 1 fel vöröshagyma
- 1 tojás
- 4-5 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk és a felaprított hagymával együtt , megsózzuk, kevés olajon megdinszteljük, annyira, hogy a padlizsánkockák legyenek jó puhák. Amikor már langyosra, de akár teljesen kihűlt, összekeverjük a tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható masszát kapjunk. Lapos fasírtokat formázunk és olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése