2013. június 7., péntek

Padlizsán fasírt

A héten láttam meg Ritánál ezt a receptet, egyből megtetszett, így a barátnőmnél el is készítettük. Nagyon ízlett, kapros mártogatóssal ettük :) Ehetjük csak mártogatóssal, de köretnek is megfelel!



Padlizsán fasírt

Hozzávalók:
  • 50 dkg padlizsán 
  • 1 fel vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk és a felaprított hagymával együtt , megsózzuk, kevés olajon megdinszteljük, annyira, hogy a padlizsánkockák legyenek jó puhák. Amikor már langyosra, de akár teljesen kihűlt, összekeverjük a tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható masszát kapjunk. Lapos fasírtokat formázunk és olajban mindkét oldalukat megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése