Reszelt almás pörkölt
rozmaringos sült krumplival
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 40 dkg sertéshús
- 1 fej hagyma
- 3 nagyobb alma
- 5 ek kukorica
- 8 dkg bacon
- só
- bors
- pirospaprika
- 4 ek tejföl
- 2 ek liszt
- olaj
A körethez:
- 6-8 szem krumpli
- olaj
- rozmaring
- só
- citromlé
Elkészítés:
A sertéshúst felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk, beledobjuk a felaprított baconszalonnát, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Megszórjuk bőven pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a húskockákat, picit pirítjuk együtt, majd belerakjuk a meghámozott, lereszelt almákat és együtt dinszteljük pár percig, míg levet enged az alma. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje és ha szükséges még pótoljuk. Mikor már megpuhult a hús, beletesszük a kukoricát, besűrűsítjük liszttel és adunk hozzá tejfölet. A liszt és tejföl mennyiséget nem kötelező betartani, ki ahogy szereti.
A körethez a krumplikat meghámozzuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Egy tálkába összekeverünk olajat sóval, borssal, rozmaringgal és egy evőkanálnyi citromlével, majd jól összekeverjük a krumplikarikákkal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fűszeres krumplit és pirulásig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése