2013. június 19., szerda

Reszelt almás pörkölt rozmaringos sült krumplival

Nem egy hagyományos pörkölt az alábbi, de nekem, nekünk ízlett. A reszelt alma kölcsönöz neki egy édeskéz ízt és szaporítja a szószt. A rozmaringos sült krumpli egyszerű, ám nagyon finom köret.



Reszelt almás pörkölt 
rozmaringos sült krumplival

Hozzávalók:

A pörkölthöz:
  • 40 dkg sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 3 nagyobb alma
  • 5 ek kukorica
  • 8 dkg bacon
  • bors
  • pirospaprika
  • 4 ek tejföl
  • 2 ek liszt
  • olaj
A körethez:
  • 6-8 szem krumpli
  • olaj
  • rozmaring
  • citromlé
Elkészítés:

A sertéshúst felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk, beledobjuk a felaprított baconszalonnát, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát.   Megszórjuk bőven pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a húskockákat, picit pirítjuk együtt, majd belerakjuk a meghámozott, lereszelt almákat és együtt dinszteljük pár percig, míg levet enged az alma. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje és ha szükséges még pótoljuk. Mikor már megpuhult a hús, beletesszük a kukoricát, besűrűsítjük liszttel és adunk hozzá tejfölet. A liszt és tejföl mennyiséget nem kötelező betartani, ki ahogy szereti.

A körethez a krumplikat meghámozzuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Egy tálkába összekeverünk olajat sóval, borssal, rozmaringgal és egy evőkanálnyi citromlével, majd jól összekeverjük a krumplikarikákkal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fűszeres krumplit és pirulásig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése