2013. június 23., vasárnap

Rókagomba leves

Az az igazság, hogy még csak most barátkozom a leveskészítéssel :) Most van az ideje a rókagombának, így gondoltam készítek belőle levest. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon jól sikerült! Amit nagyon fontosnak találok, hogy a tejföl házi volt! Ha van lehetőségetek, szerezzetek be te is.




Rókagomba leves

Hozzávalók:
  • 20 dkg rókagomba
  • 4 szem krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 6-7 szál petrezselyemzöld
  • 1 db vöröshagyma
  • 5  dkg bacon
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A gombát megtisztogatjuk, alaposan megmossuk és egy szűrőedénybe tesszük. Bő 2 liter vízet egy csipet cukorral felforralunk és a gombára öntjük, leforrázzuk vele. A bacont kockákra vágjuk és a finomra aprított hagymával, kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük és 1 percet azt is pirítjuk rajta. Megszórjuk 1-2 kiskanál pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a krumplit, sárgarépát, petrezselyemzöldet és felöntjük 1,2 l vízzel. Ízesítjük ételízesítővel, beletesszük a felaprított rókagombát. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. A tűzről levéve, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejfölet, visszatesszük a tűzre és még 2-3 percig hagyjuk. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése