2013. június 28., péntek

Rókagomba tokány

Hétvégi bográcsoláshoz kíváló recept, de otthon is elkészíthető, fazékban. Jó étvágyat hozzá! :)



Rókagomba tokány

Hozzávalók:
  • 25 dkg rókagomba
  • 4 szem krumpli
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 hagyma
  • pár szál petrezselyemzöld
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kk Piros Arany
  • 1 ek tejföl
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát és a paprikát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és belerakjuk a felkockáz paradicsomot, petrezselyemzöldet és pár percig hagyjuk együtt rotyogni. A rókagombát megtisztítjuk, leforrázuk, felkockázzuk és a szintén felkockázott krumplival a zöldséges alaphoz adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a Piros Aranyat. Aki csipősen szeretné az tehet bele csipős Piros Aranyat vagy szárítot chilit. Mikor megpuhult a krumpli, adunk hozzá kis tejfölet, összekavarjuk és friss zöldségsalátával tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése