2013. június 24., hétfő

Sörben sült csirkecombok majonézes répasalátával

A sörben sült csirke ötlete egy kedves ismerősömtől van, ő mondta, hogy majd egyszer készítsek ilyent neki, mert szereti a sört és a csirkét is, egybe sem lehet rossz. Egészen addig nem is hallottam ilyenről... Sörtésztában sült csirkéről igen, de sörben sültről még nem. Aztán rákerestem a neten és a TV Paprika oldalán találtam ezt a receptet, egyszerű, kevés hozzávalóval készül és a köret is annyira megtetszett, hogy azt is elkészítettem. Köszi az ötletet Lóri, legközelebb neked is elkészítem ;)



Sörben sült csirkecombok 
majonézes répasalátával

Hozzávalók(2 főre):

A csirkecombokhoz:
  • 4 db csirkecomb
  • 2 dl sör
  • bors
  • 2 zöldhagymaszár
A répasalátához:
  • 2 sárgarépa
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kk édes mustár
  • olaj
  • só, bors
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:

A csirkecombokat sóval, borssal bedörzsöljük, majd egy sütőzacskóba tesszük. A zöldhagymaszárakat karikákra vágjuk, beleszórjuk a zacskóba, majd beleöntünk 2 dl sört. Szorosan bezárjuk a sütőzacskó száját, egy tepsibe tesszük, fogvájóval 5-6 lyukat szúrkodunk rá és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ezután szétvágjuk a zacskót és 15-20 percig hagyjuk pirulni a combokat, félidőben megforgatva.

Amíg sül a csirke elkészítjük a salátát: a sárgarépákat megtisztítjuk és kislyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymákat szintén megtisztítjuk és összezúzzuk, belekeverjük a reszelt sárgarépába. Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk. 
Elkészítjük a majonézet: a tojássárgájához adjuk a mustárt és fokozatosan, apránként hozzácsorgatjuk az olajat, folyamatosan kevergetjük, míg kb 5 ek majonézet kapunk. Ezt megsózzuk, majd belekeverjük a reszelt sárgarépába. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése