2011. november 5., szombat

Csirkés, gombás spagetti gorgonzolával

Ez egy igazán laktató fogás, ami hamar elkészül és finom is:)






Csirkés, gombás spagetti gorgonzolával

Hozzávalók (4 főre): 1 csomag spagettitészta, 30 dkg csirkemell, 25 dkg gomba, 10 dkg sonka, 1/2 paradicsompaprika, 2 cikk fokhagyma, 3 dkg vaj, 5 dkg krémsajt, 5 ek tejföl, 2 dl víz, 3 babérlevél, bazsalikom, fehérbors, só, bors, liszt, gorgonzola (vagy egyébb sajt).

A spagettitésztát enyhén sós vízbe odatesszük főni. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. A vajat egy serpenyőbe felolvasztjuk, beletesszük a csirkemellkockákat, megpirítjuk. Miközben pirul felkockázzuk a gombát, a sonkát és a paradicsompaprikát, fokhagymát, majd azokat is beletesszük, izesítjük a bazsalikommal, babérlevéllel, fehérborssal, hozzáöntjük a vizet, lefödjük és hagyjuk párolódni. Mikor megpárolódott hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölet, majd még hagyjuk kicsit, hogy forrjon össze és készen is van. Tálaláskor megszórjuk gorgonzolával vagy ha esetleg valaki nem szereti akkor valamilyen más egyébb sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése