Darált húsos makaróni lerben
Hozzávalók (6 személyre) : 200 g orsótészta, 35 dkg darált sertéshús, kukorica, kb 10 csiperke gomba, 20 dkg császárszalonna, só, bors, 50 dkg paradicsompaszta, 1 kissebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, bazsalikom, majoránna, 10 ek tejföl, 1 tojás, kevés reszelt sajt.
A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd beletesszük a darált húst, kicsit megprítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, császárszalonnát, kukoricát, paradicsompasztát, kevés vízet és a fűszereketet. Lefödjük és kb. 15 percig főzzük. Mikor készen van, összekeverjük a makarónival, az egészet egy tűzálló tálba rakjuk, és leöntjük a tojással elkevert tejföllel, amire reszelt sajtot szórunk. Betesszük sütőbe és kb. fél óra alatt mérsékelt lágon készre sütjük, sajnos nem tudom pontosan mennyi idő, de addig, amíg a sajt a tetején megpirul, mert a hozzávalók már nem nyersek. Nagyon finom és laktatós.
nagyon-nagyon fincsi volt, en is elfogom kesziteni
VálaszTörlésminden elismersem a szakacsononek!
Köszönöm szépen:) gyertek még máskor is, minél többször!
VálaszTörlés