Hétvégén, mint írtam, otthon voltam és kaptam mamától pár szelet bélszínt és nem is én lennék, ha csak úgy simán kisütném:) Ez a recept megint úgy született, hogy "lássuk csak mi is van itthon, amit fellehet/felkéne használni...":)
Paradicsomos bélszín
Hozzávalók: 4-5 szelet bélszín (sajnos nem tudom pontosan hány dkg, mert nem mértem), 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 szál zöldhagyma, kevés olaj, 6 ek paradicsompaszta, só, bors, oregánó, babérlevél, bazsalikom, őrölt szerecsendió, kb. 8 közepes fej csiperke gomba, 1 kissebb cukkini, 15 dkg tejföl, reszelt sajt (ezt sem mértem meg sajnos :D )
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és kevés olajban dinszteljük. Ekközben megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a gombát. Mikor üvegesre dinsztelődtek a hagymák,
hozzáadjuk a paradicsompasztát, a fűszereket, kb 1 dl vizet
és a gombaszeleteket,
majd még pár percig főzzük és levesszük a tűzről. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, a cukkinit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Egy tűzálló tál aljába öntjük a paradicsomos-gombás szószt,
ráhelyezzük a hússzeleteket,
erre a cukkini karikákat,
sózzuk, borsózzuk, majd az egészet leöntjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Alufóliával letakarjuk és lerben 180 fokon kb. 35-40 percet pároljuk, majd levesszük az alufóliát, hogy szépen piruljon meg a teteje. Mi vegyes párolt zöldségkörettel ettük, de evés közben rájöttünk, hogy egytálételként is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése