Körtés-csokis sütemény
Hozzávalók: 5 körte, 15 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg étcsokoládé, 2 tasak vaníliás cukor, 12,5 dkg cukor, 2 tojás, 15 dkg vaj, 5 dkg erdeimogyoró.
A csokoládét kockákra apríjuk, gőz fölött megolvasztjuk, majd belerakjuk a vajkockákat és addig keverjük míg szétolvad az is. A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy tálban elkeverjük. Egy másik tálba beleütjük a tojésokat, majd a vaniliás cukorral és a sima cukorral habosra keverjük, amihez hozzákeverjük a már kihült csokis keveréket, majd a kakaós, sütőporos lisztet is hozzáadjuk. Egy pitetálat kivajazunk. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, kivájjuk a magházat, majd ezekkel a fél körtékkel kirakjuk a kivajazott pitetál alját, amire ráöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk a mogyoróval, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése