Római tálban sült zöldséges csirke
Hozzávalók: 5 közepes krumpli, 1 cukkini, kukorica, 1 csirke, kevés olaj, só, bors, majoranna, bazsalikom, mustármag, fokhagyma, 1 hagyma, 7 db kissebb csiperke gomba.
A csirkét bedörzsöljuk zúzott fokhagymás, mustármagos, sós, borsós olajjal, a zöldségeket felkockázzuk, sózzuk, megszórjuk majorannával, bazsalikommal és csorgatunk rájuk kevés olajat, majd az egészet összekeverjük és belerakjuk a római tál aljába, erre rá pedig a csirkét. Lefödjuk és kb. 70 percet hagyjuk, majd mikor megpuhult levesszük a római tál tetejét és hagyjuk, hogy a csirke mindkét oldala megpiruljon, kb 5-5 perc elég mindkét oldalnak.
Na, most jön egy pár kérdés:
VálaszTörlés1. Ez hány főre van?
2. Muszáj egész csirke legyen? Nem elég mondjuk a csirkemell?
Válaszok:
VálaszTörlés1. Ez 4 főre van.
2. Elég csirkemell is, csak mivel az hamarabb megpuhul ezért szerintem kevesebb idő is elég a pároláshoz