Mogyoróerdő puding
Hozzávalók (4 adaghoz): 1 tasak csoki izű pudingpor, 500 ml tej, 3 kanál cukor, 20 szem magozott meggy, 1 dl tejszín, 6 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 20 szem erdei mogyoró.
A tejet odatesszük főni, a csokis pudingport elkeverjük 4 kanál tejjel és 3 kanál cukorral, ezt hozzáadjuk a tejhez és addig kavargatjuk folyamatosan, amíg besűrüsödik. A kész pudingot poharakba öntjük, miután megdermedt mindegyik pohárba rakunk 5-5 szem meggyet, a tejszínbe felolvasztunk 2 dkg étcsokit, majd miután kihűlt felverjük és elosztjuk a poharakban, majd erre 5-5 szem mogyorót, végül a maradék étcsokit gőz fölött felolvasztjuk a vajjal és ezt is elosztjuk a poharakban.
A tejet odatesszük főni, a csokis pudingport elkeverjük 4 kanál tejjel és 3 kanál cukorral, ezt hozzáadjuk a tejhez és addig kavargatjuk folyamatosan, amíg besűrüsödik. A kész pudingot poharakba öntjük, miután megdermedt mindegyik pohárba rakunk 5-5 szem meggyet, a tejszínbe felolvasztunk 2 dkg étcsokit, majd miután kihűlt felverjük és elosztjuk a poharakban, majd erre 5-5 szem mogyorót, végül a maradék étcsokit gőz fölött felolvasztjuk a vajjal és ezt is elosztjuk a poharakban.
Ez nagyon tetszik :) Fincsi lehet :)
VálaszTörlésKedves Vikvi, örülök, hogy tetszenek a receptek:)
VálaszTörlés