2011. november 30., szerda

Töltött krumpli

Úgy volt, hogy jön Ákos hozzám tegnap estére, de hát lekéste a vonatot... Ákos, legalább képen megnézheted a vacsorát :)




Töltött krumpli

Hozzávalók: 10 db közepes krumpli, 25 dkg darált sertéshús, 1/2 paradicsompaprika, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, Maczalik fűszerkeverék, petrezselyemzöld, kevés olaj.

A krumplikat meghámozzuk, és kivájjuk pl karalábévájóval, minél nagyobb üreget képezve, a kivájt részt sem dobjuk el, azt is beletesszük a tepsibe a krumplik alá illetve közé. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott paradicsompaprikával és hagymával, majd ezzel a keverékkel megtöltjuk a krumplik kivájt üregét. Mindegyik krumplira egy kávéskanál olajat csorgatunk és annyi vizet töltünk alája, hogy kb. 1 ujjnyi magasságba legyen, majd lefödjük alufóliával. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 60 percig pároljuk, majd levesszük az alufóliát és hagyjuk még pár percet pirulni. Sima vagy akár fokhagymás tejföllel kináljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése