2011. november 23., szerda

Mogyorós bonbon


Mivel a kedvenc dobosom volt olyan kedves, hogy hétvégén elhozta nekem azt a bonbonkészítő formát, amire már nagyon rég vágytam, ideje volt kipróbáljam életem első bonbonját. Ahhoz képest, hogy első volt megvagyok elégedve, de következő alkalommal valószínű nem csak kétszer, hanem háromszor is kifogom kenni a formákat, mert volt amelyik elrepedezett. Elsőnek ezt az egyszerű változatot szerettem volna kipróbálni, csokis volt a javából, de finom:) Már a fejemben meg is született a következő variáció ötlete:) Majd legközelebb készítek fázisfotókat is.


Mogyorós bonbon

Hozzávalók (15 darabhoz): 10 dkg tejcsokoládé, 15 szem mogyoró, kb. 15 dkg mogyorókrém, csipetnyi türelem:) 

A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és ecsettel kikenjük a bonbon forma mélyedéseit, majd betesszük kb 5 percre a hűtőbe vagy fagyasztóba, míg megköt, majd ismét kenünk bele egy réteget és ismét vissza 5 percre a hűtőbe (mint írtam, legközelebb lesz harmadik réteg is). Mikor az utolsó réteg is megdermedt, mindegyik mélyedésbe teszünk egy-egy szem mogyorót és mogyorókrémet csorgatunk bele. Hogy a mogyorókrém folyékonyabb legyen én betettem kicsit mikróba. Pár percig ismét hűtőbe rakjuk, majd mikor megdermedt a mogyorókrém is az egészet befödjük a megmaradt olvasztott csokoládéval, ami nekem erre a fázisra már újból megdermedt, így újból kellett olvasszam. Végül ismét hűtőbe raktam és most már 20 percet vártam, aztán kinyomkodtam a szilikonformából.

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm, örülök neki:)

    VálaszTörlés
  2. Ez tuti fincsi én is csináltam már ilyet :)

    VálaszTörlés
  3. Pont valami ilyesmit kerestem:-)) Köszönet érte! A blogodat mentem a sajátomba, hogy mindig kéznél legyél:-)))

    VálaszTörlés
  4. Örülök hogy tetszik, átnézek én is hozzád:)

    VálaszTörlés