Fehérboros hagymakrémleves
Hozzávalók: 4 cikk fokhagyma, 4 fej vöröshagyma, 1 liter húsleves alaplé (ez készülhet leveskockából is, ha nincs más), 1 ek vaj, 3 ek olaj, őrölt szerecsendió, fehérbors, só, 1 dl fehérbor, 2 ek liszt, reszelt sajt.
A fokhagymákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat és az olajat felhevítjük, beletesszük dinsztelni kicsi lángon a fokhagymát és a hagymát, majd mikor készen van, kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, összeforgatjuk, majd a forró húsleves alaplevet, fűszerezzük a sóval, fehérborssal, szerecsendióval, felöntjük a fehérborral és nagy lángon folytatjuk a főzést, hagyjuk míg forr, majd ismét levesszük kicsi lángra és még hagyjuk kb. 15 percet. Mikor kész, elzárjuk a lángot, botmixerrel összeturmixoljuk. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá és pirítóssal fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése