2012. május 22., kedd

Banánfagylalt

Most már lehet fagyizni! :) Ha nem vagyunk oda a gyári fagylaltokért, megpróbálkozhatunk házilag készíteni. Sokáig kerestük öcsémmel a banán ízű fagylaltot, de sehol nem kaptunk, így készítettünk mi és most már nem is keressük üzletben! :) A tálalásért köszönet Juditkának :)



Banánfagylalt

Hozzávalók:

2 dl tej , 1 dl tejszín , 12 dkg porcukor , 2 nagyobb, érett banán , fél citrom leve , 1 tasak vaníliás cukor , csipetnyi só

Elkészítés:

A meghámozott banánokat kis karikákra vágjuk. Ráöntjük a citromlevet, beleszórjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejjel teljesen simára, pépesre turmixoljuk. Ezután ráöntjük a tejszínt, és tovább keverjük, amíg az egész habos, egynemű nem lesz.  A fagylalmasszát egy lezárható edénybe töltjük, majd fagyasztóba tesszük, amíg meg nem szilárdul. Ez legjobb ha 1 nap.

2 megjegyzés:

  1. De guszta! Imádom a banános dolgokat! :)
    Mi a napokban Édesanyámmal epres-vanília pudingos fagyit készítettünk. ^^

    VálaszTörlés
  2. Hú de izgalmasan hangzik :D nagyon örülnék, ha megosztanád a receptjét, nagyon finom lehetett :)

    VálaszTörlés