2012. május 6., vasárnap

Püspökkenyér

Édesanya által készített finomság. Több változata is ismert, mi így szoktuk készíteni:
Püspökkenyér




Hozzávalók:

5 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 10 dkg durvára vágott dióbél, 5 dkg mazsola, 5 dkg apróra darabolt aszalt barack és rahát vegyesen, 1 citrom, 1 késhegynyi sütőpor.

Elkészítés:

Egy tálba reszeljük a citrom héját, beleütjük a tojások sárgáját, és óvatosan hozzácsorgatva az olajat felverjük, mint a majonézt. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük, picit sózzuk, apránként hozzákeverjük a cukrot is. Belecsorgatjuk a citrom levét, amelyikbe előzőleg feloldottuk a sütőport. Hozzákavarjuk a tojássárgás keveréket és óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Mikor összeállt,  beleforgatjuk a dióbelet, mazsolát, rahátot, aszalt gyümölcsöt. Egy kalácsformát kikenünk zsírral, lisztezzük, beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.




 

1 megjegyzés:

  1. Kata, ez nagyon jól néz ki! Köszönet érte Édesanyádnak is! :)
    Remélem, most már gyógyulgatsz. :)
    Vár rád nálam egy díj, remélem, ez is segít majd a gyógyulásban. :)
    http://vaniliamamor.blogspot.com/2012/05/tell-me-about-yourself-award.html

    VálaszTörlés