Hozzávalók:
4 paprika, só, 1 vöröshagyma, 3 szelet
császárszalonna, 1 kg krumpli, bors, 2 ek liszt, 1 tojás, kevés olaj.
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, enyhén
besózzuk. A hagymát és a szallonnát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk,
megmossuk, kislyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, a liszttel, a
tojással, a hagymával és a szalonnával összedolgozzuk, majd a paprikák
belsejébe töltjük. A töltött paprikákat magas falú serpenyőbe rakjuk és rájuk
öntünk 2,5 dl vizet és kevés olajat. Lefedve, közepes lángon, kb 30 percig pároljuk, közben
párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljon. A végén levesszük róla a
födőt és addig pirítjuk, míg a víz elpárolog róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése