Zöldséges tészta pácolt bélszíncsíkokkal
Hozzávalók:
1 zsenge tök, 20 dkg sertésbélszín, 1/2 dl vörösbor, 2 ek szójaszósz, 1 hagyma, 1/2 paprika, 2 paradicsom, 15 dkg orsótészta, szárított bazsalikom, olaj, só, bors.
Elkészítés:
A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, egy kisebb tálba rakjuk, ráöntjük a bort és a szójaszószt, hagyjuk pácolódni kis ideig. A tököt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szétterítjük a karikákat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal és betesszük a sütőbe. Amíg a tök sül, elkészítjük a többi hozzávalót. Az orsótésztát enyhén sós vízbe odatesszük főni. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat és összefőzzük. A bélszíncsíkokról leöntjük a páclevet és kevés olajon jól átsütjük. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos szósszal, hozzáadjuk a pirított bélszíncsíkokat és a sütőben megsült tökszeleteket. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.
El tudom ám képzelni vacsira:-)
VálaszTörlés