Variációk egy esti pizzázásra
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 25 gr élesztő, 2 dl langyos víz, 3 ek olaj, kevés só.
Csípős feltéthez: pikáns szalámi, mozzarella, koktélparadicsom, paprika, csipőspaprika.
Halas feltéthez: halkonzerv, pár karika citrom, vöröshagyma, mozzarella.
Brie sajtos feltéthez: pár szelet Brie sajt, pármai sonka, ananász, zöldhagyma, mozzarella.
Dupla-húsos feltéthez: pármai sonka, pikáns szalámi, koktélparadicsom, paprika, mozzarella.
Egyébb: házi készítésű paradicsomszósz.
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk és a sós liszthez adjuk az olajjal együtt, összegyúrjuk és hagyjuk legalább 1 órát kelni. Ha megkelt kinyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal. A kés életlen felével elválasztjuk 4 felé a pizzát és mindegyik negyedre felhalmozzuk a feltéteket. Kb. 25-30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Csípős
Halas
Brie sajtos
Dupla-húsos
Na, ki melyiket kéri? :)
A brie sajtos nagy kedvencem lenne!
VálaszTörlésElárulom, hogy nekem is az volt a kedvencem :D
TörlésHa lehet Kata, akkor én halasat szeretnék:-)
VálaszTörlésCserébe küldök neked egy díjat, kérlek fogadd szeretettel:
http://ugymintotthon.blogspot.com/2012/05/blogdij.html
puszi: Timi
Hu Kata ez nagyon guszta lett! Nekem jöhet minden formába:)
VálaszTörlésmindengyikbol kerek:)
VálaszTörlésMicsoda variáció, micsoda választék!! :P Fincsi.
VálaszTörlés